Henkilötietopolitiikka

HENKILÖTIETOPOLITIIKKA

 1. yleistä

1.1             Tämä henkilötietojen käsittelyä (”Henkilötietopolitiikka”) koskeva politiikka kuvaa sitä, miten Anodyme ApS kerää ja käsittelee tietoja sinusta.

1.2            Henkilötietopolitiikka koskee henkilötietoja, jotka ilmoitat meille, tai joita keräämme Anodynen kotisivulla, www.anodyne.fi (”Kotisivu”)

1.3            Anodyne ApS on tietovastuullinen henkilötiedoistasi. Kaikki yhteydenotot Anodyneen voidaan tehdä yhteydenottotietojen kautta jotka ilmoitetaan kohdassa 7

 1.   
 2. MITÄ HENKILÖTIETOJA ME KERÄÄMME SINUSTA, MIHIN TARKOITUKSEEN JA KERÄÄMISEN SEKÄ KÄSITTELYN OIKEUSPERUSTA
  1. Kun vierailet Kotisivulla, keräämme automaattisesti tietoja sinusta ja Kotisivun käytöstäsi, esim. Minkä tyyppistä selainta käytät, mitä hakutermejä käytät Kotivulla, sinun IP-osoitteesi, mukaan lukien nettisi sijainnin ja tietoja tietokoneestasi.

2.1.1             Tarkoituksena on luoda paras mahdollinen kättäjäkokemus ja Kotisivun toiminto, sekä suorittaa markkinointia Facebookin ja Googlen kautta.

                       Tämän tyyppisten tietojen käsittely on tarpeellista, jotta voimme ottaa huomioon kiinnostuksen kohteesi parantamalla Kotisivua ja näyttämällä olennaiset tarjoukset ja uutiset.

2.1.2            Käsittelyn perustana on EU:n Henkilötietodirektiivin 6. artiklan 1 kohta, ensimmäisen kohdan f alakohta.
 

  1. Kun ostat tuotteen tai kommunikoit kanssamme Kotisivulla, keräämme ilmoittamasi tiedot, kuten esim. nimi, osoite, sähköpostisosoite, puhelinnumero, maksutapa, tietoja tuotteista joita ostat tai olet mahdollisesti palauttanut, toimitustapa, sekä tietoja IP-osoitteesta josta tilaus on tehty.

   1. Tarkoituksena on, että voimme toimittaa ne tuotteet jotka olet tilannut ja ylipäätänsä täyttää sopimuksen kanssasi, jotta voimme hallita oikeuksiasi palauttaa tuotteita ja tehdä valituksia.  Tietoja ostoksistanne voidaan käyttää myös lakisääteisen kirjanpidon takia. Tiedot ostoista säilytetään SmartWeb/Magento:ssa ja Economic:ssa. Oston yhteydessä kerättävän IP-osoitteen tarkoituksena on estää petokset.
   2. Käsittelyn perustana on EU:n Henkilötietodirektiivin 6. artiklan 1 kohta, ensimmäisen kohdan b, c ja f alakohta.
  1. Kun rekisteröidyt vastaanottamaan uutiskirjeemme, keräämme tietoja nimestäsi, sähköpostiosoitteesta ja mahdollisesta puhelinnumerostasi.

   1. Tarkoituksena on huolehtia siitä että voimme toimittaa uutiskirjeemme sinulle.
   1. Käsittelyn perustana on EU:n Henkilötietodirektiivin 6. artiklan 1 kohta, ensimmäisen kohdan f alakohta. 
              
 1. HENKILÖTIETOJEN VASTAANOTTAJAT
  1. Tiedot nimestäsi, osoitteestasi, sähköpostiosoitteestasi, puhelinnumerosta, sekä tilausnumerosta ja halutusta toimitustavasta luovutetaan edelleen seuraaville: PostNord, DPD, ChronoPost, Bring tai ostamiesi tuotteiden kuljetuksesta vastaavalle toimittajalle. Tuotteiden, joita ei ole varastossa ostamista varten nämä tiedot voidaan luovuttaa asianomaisen tuotteen valmistajalle tai myyjälle, joka tällaisessa tapauksessa tulee toimittamaan tuotteen.
  2. Tietoja voidaan antaa ulkopuolisille yhteistyökumppaneille, jotka käsittelevät tietoja puolestamme. Käytämme ulkopuolisia yhteistyökumppaneita mm. tekniseen toimintaan ja Kotisivun parantamiseen, uutiskirjeen lähettämiseen sekä kohdistettuun markkinointiin,  uudelleen kohdistamiseen, samoin toimintamme ja tuotteidemme arviointiisi. Tiedot nimestäsi ja sähköpostiosoitteestasi toimitetaan edellen TrustPilotille, että he voivat puolestamme lähettää kutsun arvioimaan toimintaamme heidän kotisivuillaan. Mikäli haluat tehdä arvioinnin, on TrustPilot vastuullinen annetuista tiedoista. Nämä yritykset ovat tietojenkäsittelijöitä jotka toimivat antamiemme ohjeiden mukaan ja käsittelevät dataa joista me olemme vastuussa. Tietojenkäsittelijät eivät saa käyttää tietoja muihin tarkoituksiin, kuin mitä he ovat sopineet kanssamme ja he ovat vaitiolovelvollisia.
  3. Tilaustietoja säilyttävät SmartWeb/Magento ja Economic. Tarkoituksena on noudattaa kirjanpitolain vaatimuksia tietojen säilyttämisestä viiden vuoden ajan.

  1. Olemme allekirjoittaneet kirjalliset tietojenkäsittelysopimukset kaikkien tietojenkäsittely-yrityksten kanssa, jotka käsittelevät henkilökohtaisita tietoja meidän puolestamme.
  1. Neljä näistä tietojenkäsittelyn tarjoajista, MailChimp Inc., ZenDesk Inc., Google Analytics v / Google LLC. ja Facebook Inc. on perustettu Yhdysvalloissa. Tarvittavat takuut tietojen siirtämiseksi Yhdysvaltoihin varmistetaan EU:n ja USA:n tietojenkäsittelyn sertifikaatin kautta. Yksityisyyssuoja, vrt. EU: n tietotyyppiasetus. 45.
    
   1. Googlen LLC-sertifikaatin kopio löytyy täältä: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI

   1. Facebook Inc: n sertifikaatin kopio löytyy täältä: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active
   2. Mailchimpin (Rocket Science Group LLC) sertifikaatin kopio löytyy täältä: https://mailchimp.com/legal/privacy/
   1. Kopio Zendesk Inc: n sertifikaatista löytyy täältä: https://www.zendesk.com/company/customers-partners/eu-data-protection/#privacy-shield

 1. SINUN OIKEUTESI
  1. Tietojesi käsittelyn avoimuuden takaamiseksi meidän on tietovastuullisena rekisterinpitäjänä ilmoitettava sinulle oikeuksistasi.                         

  1. Oikeus tietää
   1. Sinulla on milloin tahansa oikeus pyytää tietoja muun muassa siitä, mitä tietoja olemme rekisteröineet sinusta ja ketkä mahdollisesti vastaanottavat näitä tietoja, sekä mistä tiedot ovat peräisin.
   2. Sinulla on oikeus saada kopio henkilökohtaisista tiedoista, joita me käsittelemme. Voit lähettää pyynnön kirjallisena osoitteeseen info@anodyne.fi Suojataksemme henkilötietojasi saatamme pyytää todistamaan, että olet asianomainen, jonka tietoja asia koskee.

  1. Oikaisuoikeus
   1. Sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan virheellisiä tietoja itsestäsi. Mikäli huomaat rekisteröimissämme tiedoissa virheitä, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä kirjallisesti, jotta voimme korjata virheet.  
   2. Teidot, jotka on kerätty luodessasi käyttäjäprofiilin voit itse korjata kirjautumalla sisään käyttäjäprofiiliisi.
  2. Oikeus poistaa
   1. Joissakin tapauksissa sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan kaikki tai osa henkilötiedoistasi, esimerkiksi jos peruutat suostumuksesi ja meillä ei ole oikeudellista perustaa jatkaa tietojen säilyttämistä. Tietojesi säilyttämiseen on peruste, mikäli tarvitsemme niitä noudattaaksemme oikeudellisia velvoitteitamme tai täyttääksemme lakisääteisiä vaatimuksia.
  3. Oikeus rajoittaa tietojen tallennusta säilyttämiseen
   1. Sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä tallennustilaan, esim. jos tiedot ovat väärät.
  4. Oikeus tietojen siirtämiseen
   1. Tietyissä tapaksissa sinulla on oikeus saada antamasi tiedot itsestäsi. Toimitamme ne strukturoidulla, yleisesti käytettävissä ja koneella luettavissa olevassa formaatissa jotka voit siirtää edelleen toiselle rekisterinpitäjälle.      
  5. Vastustamisoikeus
   1. Sinulla on milloin tahansa oikeus vastustaa henkilökohtaisten tietojen käsittelyä suoramarkkinointiin, mukaan lukien suoramarkkinointiin kohdistuvaa markkinointia.
   2. Voit myös milloin tahansa henkilökohtaiseen tilanteeseesi liittyvistä syistä johtuen vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, joita teemme laillistettujen etujen perusteella, katso osio 2.1 ja 2.3
  6. Oikeus peruuttaa suostumus  
   1. Sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa suostumuksesi, jonka olet antanut tietylle henkilötietojen käsittelijälle. Jos haluat peruuttaa suostumuksesi, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä info@anodyne.fi
  7. Valitusoikeus
   1. Sinulla on milloin tahansa oikeus tehdä valitus henkilötietojesi käytöstä. Valitus osoitetaan: Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 Kööpenhamina K . Valitus voidaan lähettää sähköpostitse osoitteseen dt@datatilsynet.dk Puhelinnumero on +45 33 19 32 00.
 1. Henkilötietojen poistaminen
  1. Kerätyt tiedot poistetaan mikäli et ole käyttänyt Kotisivuja vuoteen. Katso osio 2.1
  2. Ilmoittautumisen yhteydessä kerätyt tiedot poistetaan, kun uutiskirjeen suostumus peruutetaan, ellei meillä ole muuta perustaa tietojen käsittelyyn.
  3. Kotisivulla tehdyistä ostoista kerätyt tiedot poistetaan 3 vuotta sen kalenterivuoden päättymisen jälkeen, jona teit ostoksen. Katso osio 2.2. Tietoja voidaan kuitenkin säilyttää     kauemmin, jos meillä on laillinen tarve pidempään säilyttämiseen, esimerkiksi jos se on tarpeen lakisääteisten vaatimusten asettamiseksi, valvomiseksi tai puolustamiseksi tai jos säilyttäminen on välttämätöntä, jotta voimme noudattaa lakisääteisiä vaatimuksia. Kirjanpitoaineistoa säilytetään 5 kokonaista kalenterivuotta kirjanpitolain vaatimusten mukaisesti.
 2. TURVALLISUUS
  1. Olemme toteuttaneet asianmukaiset tekniset ja organisatoriset takeet henkilötietojen henkilökohtaisen tai laittoman hävittämisen, menettämisen, muuttamisen sekä henkilötietojen paljastamisen tai väärinkäytön estämiseksi.
  2. Vain työntekijöillä, joilla on todellinen tarve päästä henkilökohtaisiin tietoihisi työnsä suorittamiseen, on pääsy niihin.

 1. YHTEYSTIEDOT
  1. Anodyne ApS on tietovastuullinen henkilötiedoista, jotka kerätään Kotisivujen kautta.
  2. Mikäli sinulla on kysyttävää tai huomautettavaa Henkilötietopolitiikasta tai haluat käytää yhtä tai useampaa kohdassa 4 kuvattua oikeuttasi, voit ottaa yhteyttä:

Anodyne ApS
P.O. Pedersens Vej 9
8200 Aarhus N

Tanska


Tlf. nr.: +45 5389 0017

E-mail: info@anodyne.fi 

 1. Muutokset henkilötietopolitiikassa
  1. Mikäli teemme muutoksia Henkilötietojen ohjesääntöön, sinulle ilmoitetaan siitä seuraavalla vierailullasi Kotisivuilla.
 2. Versiot
  1. Tämä on Anodynen 7. huhtikuuta 2018 päivätyn henkilötietopolitiikan versio 1